Saturday, July 23, 2011

TBH mangsa DAP ?Laporan Suruhanjaya Siasatan Di-Raja menyiasat kematian Teoh Beng Hock jelas menyatakan bahawa Teoh telah membunuh diri.

Rumusan suruhanjaya itu, yang bersidang selama 50 hari dan mendengar/mengumpul keterangan dari 70 saksi termasuk pakar dari dalam dan luar Negara, jelas menyatakan Teoh Beng Hock telah MEMBUNUH DIRI.

Ramai berpendapat berjuta ringgit wang rakyat terpaksa dibazir akibat tindakan segelintir pihak yang mempolitikan isu kematian Teoh Beng Hock.

Agak pelik kenapa Suruhanjaya Siasatan Di-Raja harus menyiasat sesuatu kes bunuh diri namun kerana isu bunuh diri Teoh Beng Hock telah di-jaja sedemikian rupa sehingga kelangsungan politik menjadi pertaruhan, kebenaran terpaksa dirungkai dengan kos yang begitu tinggi. Sentimen perkauman yang dimainkan pemimpin politik pembangkang terpaksa disanggah.

Hasilnya kebenaran terserlah tetapi yang dahulunya mendesak agar diadakan suatu Suruhanjaya Siasatan Di-Raja telah mula mempersoalkan keputusan Suruhanjaya yang di-tauliahkan oleh Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong sendiri.

Apa kesudahannya ?

Saya menyeru agar ahli-ahli politik dan pemimpin DAP tidak asyik menuding jari kepada pihak lain. Lihat lah juga pada kesalahan sendiri dan dosa kamu keatas Teoh Beng Hock dan keluarga nya.

Cuba tuan-tuan cerdik pandai didalam DAP dan ilmuan diluar yang menyokong DAP bertanyakan beberapa soalan yang penting dalam kes bunuh diri Teoh Beng Hock?

Teoh Beng Hock bekerja untuk siapa?

Kenapa Teoh Beng Hock berada di pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia @ Shah Alam pada hari kejadian?

Apakah kes yang di-siasat (SPRM) sehingga Teoh Beng Hock sanggup membunuh diri daripada bekerjasama dengan pihak SPRM untuk mendakwa sipelaku rasuah yang disiasat?

Pada pendapat saya DAP dan pemimpin nya selaku majikan Teoh Beng Hock harus lebih bertanggungjawab dalam kes ini.

DAP harus bertanggungjawab keatas kematian Teoh Beng Hock dan tidak secara terus-menerus mencari kambing hitam untuk dipersalahkan.

Ahli politik DAP, terutamanya segelintir yang lidah bercabang di dalam dan di luar mahkamah, harus berhenti memperkudakan keluarga Teoh Beng Hock demi kelangsungan politik mereka.

Janganlah secara terus menjaja kes bunuh diri ini sebagai suatu pembunuhan kerana laporan Suruhanjaya Siasatan Di-Raja amat jelas.

Kesimpulan nya, Teoh Beng Hock membunuh diri ketika sedang di-siasat pihak SPRM berhubung laporan rasuah pemimpin DAP diSelangor. Ini fakta yang cuba diputarbelit pihak tertentu agar kepincangan mereka tidak timbul.

Kepincangan DAP telah mengakibatkan Teoh Beng Hock membunuh diri.

Kepincangan DAP mengaitkan Teoh Beng Hock dalam kes rasuah dan hal-hal bersangkut paut dengan pemberian kontrak di negeri Selangor.

Kenapa hanya pihak lain di-persalahkan dan bukan nya DAP?

Saya berharap agar pemimpin DAP akan sedar dari kerakusan nafsu politik mereka dan bersifat lebih bertanggungjawab di-atas kematian Teoh Beng Hock.

Setidak-tidak nya DAP harus memohon maaf kepada kedua ibu-bapa dan “teman wanita’ Teoh Beng Hock kerana secara tidak langsung telah menyebabkan kematian Teoh Beng Hock.

DAP juga harus membayar sejumlah wang sebagai pampasan kepada keluarga Teoh Beng Hock.

Jika pemimpin DAP benar-benar bersih dan tidak bergelumang dalam gejala rasuah serta salah guna kuasa di-Selangor, mungkin Teoh Beng Hock masih hidup hari ini.

Terima Kasih


Zahrain Mohamed Hashim

Ahli Parlimen Bayan Baru


1 comment:

Anonymous said...

Tajuk Buku - Barisan Nasional - Menuju Ke Arah Kemenangan Pilihanraya Umum ke 13

Penulis : Dr Nik Yahya Abdul Rahman
Setiausaha Sulit
kpd Timb.Men. Kew. II

Pencetak : Laris Resources Sdn Bhd

Penerbit : Thinkers Library Sdn Bhd
No. 123 Jalan Jasa Tiga Taman Jasa Sungai Tua
Batu Caves, Selangor 68100
Malaysia
tel: +60 603-61897570
fax: +60 603-61878525
e-mail - thinkers_library@yahoo.com

ISBN : 978-967-69-0786-8


Buku ini adalah sebuah prediksi berasaskan fakta dan kemelut politik semasa terhadap keputusan pilihanraya ke 13 dimana, semua sebab-sebab kenapa BN pasti menang pilihanraya ke 13 ini dikupas bagi tujuan memberi peluang kepada pengundi-pengundi menggunakan buku ini sebagai rujukan bagaimana membuat pilihan yang tepat pada pilihanraya ke 13 kelak. Buku komprehensif ini mencakupi pelbagai pandangan serta memuatkan jawapan-jawapan kepada semua isu-isu dalaman dan luaran yang dibawa oleh pihak pembangkang yang pasti memberi impak besar kepada para pengundi muda khususnya dan masyarakat umum , amnya. Pendekatan berdasarkan kaedah Factor Rating digunapakai di dalam membuat analisa terhadap semua parti-parti politik utama di Malaysia. Empat piawai digunapakai di dalam menganalisa setiap parti politik iaitu ;


Konsisten
Pembangunan Berterusan
Kesejahteraan
Pembetulan Dalaman

Ke-empat-empat kriteria ini juga sudah mencukupi bagi memberi satu jawapan yang terperinci tentang apakah sumbangan sesebuah parti politik di Malaysia di dalam menjaga hak-hak serta kepentingan-kepentingan rakyat berbilang kaum, bangsa dan suku etnik di Malaysia ?

Penerangan tentang Dasar-Dasar Kerajaan Barisan Nasional daripada tahun 1957 sehingga 2011 juga dimuatkan agar menjadi bukti tentang kesungguhan serta iltizam Kerajaan Barisan Nasional merangka rancangan-rancangan jangka pendek serta jangka panjang dan statistik kesan-kesan perancangan tersebut kepada pembangunan sosio-ekonomi Malaysia.

Kaedah SWOT Analysis telah digunakan di tempat-tempat yang bersesuaian membincangkan tentang Strength (Kekuatan), Weaknesses (Kelemahan), Oppurtunity (Peluang) dan Threat (Ancaman) dan diterangkan dengan diselit dengan fakta-fakta yang jelas serta rapi. Buku ini boleh dijadikan “Hand-Book” bagi petugas – petugas jentera-jentera pilihanraya bagi menghadapi rakyat yang memerlukan penjelasan yang mudah tetapi tepat berkenaan dengan apakah faktor-faktor yang perlu diambil kira sebelum membuat keputusan untuk menunaikan tanggung-jawab di dalam latihan demokrasi di pusat-pusat pengundian.

Satu ciri buku ini adalah selain daripada fakta-fakta yang dikemukakan, Debat Rakyat adalah bahagian dimana contoh-contoh senario berlatarbelakangkan kemelut politik semasa dikarang dalam bentuk skrip dimana terdapat perbincangan serta debat-debat antara penyokong-penyokong kerajaan dengan penyokong-penyokong pembangkang ditulis dengan gaya bersahaja agar diambil pelajaran dan pengajaran daripada Debat Rakyat ini.

Buku ini merupakan jawapan kepada semua hujah-hujah yang dikeluarkan oleh puak pembangkang yang sudah kehabisan modal serta dilanda pelbagai isu yang bakal memecahkan kesatuan serta kredibiliti Pakatan Rakyat.

Pemintaan dijangka melebihi pengeluaran - Sure 100% Best Seller.....

Dapatkan naskah anda di ;

Thinkers Library Sdn Bhd
No. 123 Jalan Jasa Tiga Taman Jasa Sungai Tua
Batu Caves, Selangor 68100
Malaysia
tel: +60 603-61897570
fax: +60 603-61878525
e-mail - thinkers_library@yahoo.com

Sila hubungi Brother Isa di - 0192205015

atau Haji Latif di - 0166856285


Nota : Buku ini dijangka keluar sebelum Hari Raya Aidilfitri, insya Allah.